• Marketing
 • Arhiva
 • Video
 • Foto
 • Sreda, 4. maj 2016.
  • „Šumadija fest“ može da počne

   21-08-2013 15:00 | Kultura | Autor / izvor: V. R.

    Organizatori festivala predstavili detalje programa na današnjoj konferenciji u Zgradi grada (Foto: kragujevac.rs)Kamp u eko-parku u Ilinoj Vodi i plato kod „Šumadija sajma“ spremno dočekuju posetioce festivala, za koji postoji veliko interesovanje.

   Za treće izdanje „Šumadija festa“ akreditovano je preko 60 novinara i medijskih radnika iz 30 medija iz Kragujevca, Čačka, Kraljeva, Lazarevca, Beograda.

   Festival se održava u petak i subotu, 23. i 24. avgusta, na platou kod „Šumadija sajma“. Nedavno je obelodanjen spisak izvođača, a danas i satnica koncerata.

   Pored hedlajnera – bendova „Van Gog“, „SARS“, „Bad Copy“ i di-džejeva Toma Novijeg, Džea da Silve i Igora Garnijera – na glavnoj bini „Šumadija festa“ nastupiće i kragujevački dvojac „Seks en gruv“ (Sax’n’Groove), kragujevački di-džej Sale Kovinac, grandž bendovi „WOPS“ i „Sharks, Snakes and Planes“, kao i „Who See Klapa“, crnogorski hip-hop duo, ovogodišnji učesnik „Pesme Evrovizije“ i prošlogodišnji najbolji bend na području koje pokriva muzička televizija “MTV Adria”.

   Pored glavne, biće postavljena i afirmativna bina na kojoj će se predstaviti novi izvođači poput „Nevremena“, „Himere“, „Subjektivnog suda“, „Daftera“, italijanskog grandž benda „V – Device“, kragujevačkog di-džeja Petrovića Jugoslavija i drugih.

   Novi standardi muzičkih festivala takođe će biti ispoštovani. Na „Šumadija festu“ biće prilike i za takozvane silent disco“ zabave, u kojima svako od učesnika na slušalicama sluša muziku po svom izboru ne „remeteći“ druge. Za „žurku pod slušalicama“ biće ponuđena tri kanala sa rok, rege, disko, haus i drugim stilovima moderne elektronske muzike. 

   Interesovanje za „Šumadija fest“ raste iz godine u godinu Ulaznice, pojedinačne po ceni od 900 i komplet po ceni od 1.400 dinara, prodaju se preko sajta Sumadijafest.com, prodajnih mreža „Eventim“ i „Tiket lajn“ (Ticket Line), na prodajnim mestima u gradu, poput kafea „Nemam VD“ ili prodavnice tehnike „Vin vin“ (Win Win), ali i na ulazu na dan muzičkog događaja.

   Posetiocima festivala koji dolaze iz drugih gradova za smeštaj je ponuđen kamp u eko-parku u Ilinoj Vodi po ceni od 500 dinara za petak, subotu i nedelju.

   Kragujevački festival posetiće i grupa studenata medicine iz Francuske, za koje je, uz pomoć Gradske turističke organizacije, odštampan i mali festivalski i turistički vodič na francuskom jeziku.
  • Nema komentara

   Nema komentara na vest.

   RSS feed za komentare na ovoj vesti.

   Sorry, the comment form is closed at this time.

  Video dana

  Twitter