• Marketing
 • Arhiva
 • Video
 • Foto
 • Sreda, 25. maj 2016.
  • Građani traže da se završi započeto

   07-03-2013 12:31 | Društvo | Autor / izvor: Šumadijapress

   Građani u razgovoru sa Veljkom MerdžanomMeštani sela Novi Milanovac, Petrovac, Resnik, Cvetojevac, Desimirovac i Jovanovac blokirali su juče ulice Internacionalnih brigada i Dušana Đorđevića protestujući zbog nedovršenih radova.

   Radovi na deonici Petrovac – Novi Milanovac – Resnik su počeli 2011. godine, ali do danas put nije završen. Pored toga, kiša i sneg su dodatno pogoršali opšte stanje, a rupe koje su nastale od izvođenja radova su još veće. Građani kažu da da je saobraćaj jako otežan, a bezbednost ugrožava i nedovršen potporni zid pored groblja u Petrovcu.

   Veljko Merdžan, direktor Preduzeća za izgradnju grada pojavio se na protestnom skupu i pokušao da objasni okupljenima zašto se kasni sa radovima. Prema njegovim rečima, predviđenu dinamiku je usporila izgradnja infrastrukture, koja podrazumeva izgradu vodovodne linije, fekalne i kišne kanalizacije i gasifikacije.

   Krajem prošle građevinske sezone završeno je 1.400 metara puta, a deo puta ostao je u nedovršenom stanju, razlog tome je rad Zimske službe, odnosno završetak građevinske sezone. Ono što je dodatno usporilo izvođenje radova je povezivanje fekalne kanalizacije i vodovodne linije u naselju Bare. Već su počeli radovi na izradi preostale kišne kanalizacije predviđeni projektom i u planu je da se u narednih sedam dana završe – rekao je Merdžan.

   On je istakao da je završetak radova na ove dve saobraćajnice prioritet, pored ulica Save Kovačevića i Radovana Mišovića. 

   Ulica Save Kovačevića ka BozmanuPodsetimo, i građani Jovanovca su pre nedelju dana blokirali deo auto-puta na ulasku u Kragujevac iz pravca Batočine, u znak protesta zbog nedovršene ulice Save Kovačevića ka Bozmanu i dalje ka Jovanovcu. Ova deonica je gotovo neprohodna za saobraćaj i na više mesta potpuno prekrivena vodom.

   Direktor Preduzeća za puteve očekuje da tokom ovog meseca Vlada usvoji program JP “Putevi Srbije“ i verifikuje radove koji su preneti u ovu godinu, kada će se zakonski početi sa građevinskom sezonom.
  • 1 komentar

   1. Gazi te blato zato ste se borili.
    Važno gradimo halu sa 12.000 hiljada mesta.HAHAHHAHAHAHA samo koje godine jer ni za plate uskoro neće biti para.

    Komentarisao Čaršijanac — 07-03-2013 @ 13:03

   RSS feed za komentare na ovoj vesti.

   Sorry, the comment form is closed at this time.

  Twitter