• Marketing
 • Arhiva
 • Video
 • Foto
 • Utorak, 24. maj 2016.
  • Veljović reizabran za direktora policije

   07-03-2013 15:54 | Srbija | Autor / izvor: RTS, Blic, B92

   Milorad VeljovićMilorad Veljović ponovo je izabran za direktora policije, saopštila je Vlada Srbije. Njegov mandat na ovoj funkciji biće pet godina.

   Veljović je 16. juna 2006. postavljen za prvog direktora Policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. On je na toj dužnosti ostao i posle isteka mandata 2011. godine.

   Sa izborom novog direktora policije već se kasni, a mediji su u nekoliko navrata pisali o tome da je ime novog direktora bilo “kamen spoticanja” između dve vladajuće stranke SNS i SPS, zbog čega se dugo čekala odluka ko će biti novi direktor policije.

   Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ranije je rekao da je pitanje imenovanja direktora policije rešivo dogovorom, ističući da je za SNS najvažnije da se nastavi sa istragama 24 sporne privatizacije.

   Prvobitno se na konkurs za direktora policije prijavilo osam kandidata, ali je Konkursna komisija u obavezi da listu kandidata svede na tri imena. Međutim, koja su to tri imena ne može se sa sigurnošu reći, budući da se o imenima kandidata za novog šefa policije licitiralo u medijima, od trenutka raspisivanja konkursa.

   Kao najzvučnija imena pominjani su, osim dosadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića, i savetnik predsednika Srbije Milorad Simić, kao i Dragan Marković Markoni, zamenik direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i doskorašnji državni sekretar MUP-a.

   Milorad Veljović je rođen 1958. godine u mestu Svilanovu, u opštini Novi Pazar. Završio je Pravni fakultet 1983. godine.

   Počeo je da radi 1986. u SUP-u Kragujevac na poslovima suzbijanja kriminaliteta. Na mesto načelnika Odeljenja za unapređenje operativnog postupanja i kontrolu zakonitosti u radu u Upravi kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije raspoređen je 2000. godine.

   Od sredine 2003. do februara 2005. bio je pomoćnik načelnika, pa načelnik Odeljenja u Službi generalnog inspektora Resora javne bezbednosti. Na mesto načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije postavljen je maja 2005. godine, a u čin general-majora unapređen je marta 2006. 
  • Nema komentara

   Nema komentara na vest.

   RSS feed za komentare na ovoj vesti.

   Sorry, the comment form is closed at this time.